زرشک – گنجینهای از خواص درمانی: زرشک، این میوه خوش رنگ و لعاب علاوه بر طعم دلپذیر، خواص درمانی فراوانی نیز دارد. پیشتر به صورت مختصر به خواص درمانی و غذای زرشک پرداخته شده است. در اینجا به صورت مفصل دوباره به ان می پردازیم.
خواص درمانی زرشک. آری یا نه؟
در مورد کارامد بودن طب سنتی کلا اختلاف نظر وجود دارد. به همین خاطر چنانچه قصد استفاده از خواص درمانی زرشک را دارید به شما توصیه اکید می شود با پزشک خود مشورت کنید. کلا همانگونه که احتمالا می دانید بیشتر انچه در طب سنتی گفته می شود، بر اساس تجربه است و مطالعات حرفه ای و مدرن و علمی معمولا کمتر در آن دخیل می باشند. از این رو در مصرف زرشک یا هر ماده غذایی دیگری که طب سنتی پیشنهاد می دهد حتما با احتیاط رفتار کنید. یا در مقالات عملی تر به دنبال جواب سوالات خود باشید. میزان ترکیبات زرشک به شرح زیر است:
زرشک – گنجینهای از خواص درمانی
از جمله خواص درمانی زرشک میتوان به درمان بیماریهای صفرا، اسهال، مننژیت، انواع کمر درد و رفع کرمهای رودهای اشاره کرد. همچنین، مطالعات نشان دادهاند که زرشک در پیشگیری و درمان برخی از انواع سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ، موثر است.
زرشک، گوهر سرخ طبیعت، نه تنها طعمی دلنشین دارد که از دیرباز در طب سنتی به عنوان دارویی شفابخش برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگرفته است.
بیشتر بخوانید: قیمت زرشک در بازار تهران
مضرات و عوارض زرشک برای سلامتی
در کنار خواص غذایی و درمانی زرشک یکسری ضررهایی نیز برای آن برشمرده شده است. از مضرات زرشک می توان به لیست زیر اشاره نمود.
- مشکلات گوارشی ناشی از مصرف زیاد زرشک: مصرف زیاد زرشک ممکن است باعث اسهال، نفخ و دل درد شود.
- تداخل با داروها: زرشک ممکن است با برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد خون تداخل داشته باشد. بنابراین، قبل از مصرف زرشک در حین مصرف دارو، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- آلرژی: در برخی افراد، مصرف زرشک ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک مانند خارش، تورم و کهیر شود.
- افت فشار: مصرف زیاد زرشک و آب زرشک ممکن است باعث افت فشار شود.
- تیرگی دندانها: مصرف زیاد زرشک به دلیل رنگدانههای طبیعی موجود در آن، ممکن است باعث تیرگی دندانها شود.
اگر میزان مصرف زرشک همان مقداری باشد که معمولا در غذاها استفاده می شود هیچ عارضه خاصی ایجاد نمیکند. معمولا یک تا دو لیوان آب زرشک هم بی ضرر است.
چه کسانی باید در مصرف زرشک احتیاط کنند؟
- زنان باردار و شیرده: زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف زرشک با پزشک خود مشورت کنند.
- افراد مبتلا به افت فشار
- افراد مبتلا به مشکلات گوارشی: افرادی که مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا روده دارند، باید در مصرف زرشک احتیاط کنند.
بیشتر بخوانیم: زرشک در بارداری: آیا مصرف آن بی خطر است؟
فراورده های زرشک
در خراسان جنوبی که مهد رشد و برداشت زرشک قرمز است از زرشک فراورده های متعددی تولید شده است که معمولا برای نقاط دیگر ایران ناشناس است. از جمله این فراورده ها می توان به لیست زیر اشاره نمود:
- ترشی زرشک قرمز
- مربای زرشک قرمز
- رب زرشک قرمز
- لواشک زرشک قرمز
- حبه عناب و زرشک
- آب زرشک قرمز
- کنسانتره زرشک قرمز
سوال مرتبط : ایا زرشک خراب می شود؟
بله زرشک خراب می شود. علامت زرشک قرمز خراب شده را می توان از روی ظاهر و شکل ان تشخیص داد. زرشک خراب شده سیاه و کامل پوک شده است. ممکن است حشره داخل آن رشد کرده باشد. بوی کهنگی و ماندگی می دهد و د مواردی که رطوبت محیط بالا باشد ممکن است حتی کپک هم بزند.
بیشتر بخوانیم: از کجا بفهمیم زرشک خراب شده؟
سوال مرتبط : چرا رنگ زرشک تیره می شود؟
اگر زرشک در معرض اکسیژن و نور و رطوبت قرار بگیرید اکسیده شده و زود تغییر رنگ می دهد. به طورکلی زرشک میوه بسیار حساسی به نور و رطوبت و هوا می باشد. برای همین منظور بهتر است زرشک در یخچال و فریزر و به دور از گرما و نور و رطوبت نگهداری شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.